Csúcskategóriás kagylómobilt készít a Samsung

2017.11.20. 08:05

Két nagyobbacska érintőkijelző kapnak a vásárlók.

A mobilozásba még jóval az okostelefonos éra előtt belekezdők jó eséllyel használtak legalább egy kagylómobilt. Elég szuperek voltak, hiszen a felső részükbe került kijelzőnek köszönhetően elég nagy méretű nyomógombokat kaphattak, a klasszikus candybar kialakítású mobilokhoz képest sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehetett SMS-t gépelni rajtuk. A kagylómobilok egy része másodlagos kijelzőt is kínált a fedlap tetején, így anélkül is meg lehetett nézni az időt, hogy szét kellett volna nyitni a telefont.

Két 4,2 hüvelykes és Full HD érintőkijelzőket kaphatott a Samsung SM-W2018Forrás: MMDDJ_ / Twitter

A kagylómobiloknak manapság csak Ázsiában van felvevőpiacuk, valamilyen oknál fogva ott továbbra is elég kelendőek ahhoz, hogy egyes gyártók nagy néha piacra dobjanak egy-két modellt. A legérdekesebb kagylómobilok minden kétséget kizáróan a Samsung nevéhez fűződnek: a kínai piacra szánt SM-W termékcsaládjának tagjai abszolút csúcskategóriás okostelefonok, a formatervük adja az egyedi státuszszimbólum jellegüket.

Két 4,2 hüvelykes és Full HD érintőkijelzőket kaphatott a Samsung SM-W2018Forrás: MMDDJ_ / Twitter

A jelenlegi információk alapján a gyártó akár napokon belül bejelentheti a legújabb modellt, az SM-W2018 pedig nem okoz majd csalódást. A pletykák alapján az érintőkijelzői 4,2 hüvelykesek és Full HD felbontásúak, a kamerái 5 és 12 megapixelesek, a meghajtásáról pedig a teljesítménybajnok Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészlet gondoskodik. A források 6 gigabájtosnak mondják a rendszermemóriáját, a beépített 64 GB háttértára pedig bővíthető lehet.

Sejthetően nem lesz olcsó az androidos csúcsmobil, a Samsung állítólag 2000 dollár (olyan 529 ezer forint) feletti összegnek megfelelő jüanért dobálja majd az igazán különleges mobillal villantani kívánó tehetősek után.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!