Új módon némíthatóak a zavaró facebookos ismerősök

facebook snooze
Már átmenetileg is elnémíthatóak a zavaró ismerősök a Facebookon
Vágólapra másolva!
Kaphatnak 30 nap türelmi időt a bosszantó ténykedésük befejezésére.
Vágólapra másolva!

A Facebooknak nem áll érdekében, hogy a felhasználók véglegesen befejezzék a zavaró bejegyzéseket író vagy megosztó ismerőseik követését, így most egy új funkcióval próbálja rávenni őket arra, hogy adjanak egy második esélyt a kellemetlen figuráknak.

Már átmenetileg is némíthatóak a zavaró ismerősök a Facebookon Forrás: Facebook

Az újdonságot pár hónappal ezelőtt kezdte el szűk körben tesztelni a Facebook, az ismerősök bejegyzéseinek jobb felső sarkából elérhető menüben található. Az opció lehetővé teszi, hogy a felhasználók 30 napra lenémítsák a zavaró ismerőseiket, ebben az időszakban egyetlen bejegyzésük sem fog megjelenni a hírfolyamukban. Mark Zuckerberg cége szerint most megkezdődött a funkció globális aktiválása, rövid időn belül az összes felhasználónál megjelenik majd.

Az átmeneti némítás két esetben lehet különösen hasznos: ha még nem hoztunk végleges döntést a problémás ismerős követésének a befejezéséről, vagy ha valamilyen oknál fogva csak szezonálisan pörög túl az illető; például mikor kéttucat Csillagok háborújáról szóló hírt oszt meg az éppen aktuális film megjelenése előtti napokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!