Bűnösnek vallotta magát a nő, aki egy YouTube-videóban lőtte le barátját

Vágólapra másolva!
Nagyon komolyan esélyes a Darwin-díjra a Minnesotában pár hónapja történt esemény. A 20 éves Monalisa Perez és a 22 éves Pedro Ruiz élettársak, két gyerekük van, és rendszeresen készítettek videókat a YouTube-ra. Egy napon azonban úgy döntöttek, hogy emelik a tétet, és a nézettség kedvéért valami egészen ostoba dologba vágtak bele.
Vágólapra másolva!

A férfi egy keményfedeles, eléggé vastag enciklopédiát tartott a mellkasa elé, és megkérte élettérsát, hogy lője le közvetlen közelről, nyilván abban reménykedve, hogy a könyv majd megállítja a golyót. Ha ez még önmagában nem lett volna elég, fegyvernek egy .50-es kaliberű Desert Eagle-t használtak, ami az egyik legerősebb pisztoly a világon.

A nő eleget is tett a kérésnek, és körülbelül fél méteres távolságból rálőtt a barátjára, miközben az eseményeket két kamerával rögzítették. Mondani sem kell, a férfi azonnal belehalt a mellkasába csapódó golyó által ütött sebbe. A videókat a nyomozóhatóság nem adta ki, és természetesen soha nem kerülhetnek fel a YouTube-ra.

Forrás: Twitter

Az incidens előtt a nő még Twitterre is kiírta, hogy "Én és Pedro valószínűleg a valaha készült legveszélyesebb videónkat fogjuk leforgatni. Az ő ötlete volt, nem az enyém". Ez, továbbá a videós bizonyíték, valamint a nő részletes vallomása alapján a nyomozók számára egyértelművé vált, hogy az egész tényleg a férfi ötlete volt.

Ezen kívül Perez végig együttműködött a hatóságokkal, így végül a jogsértési megállapodás keretén belül másodfokú emberölésért ítélik majd el februárban (ez az amerikai jogrendszerben körülbelül az előre nem tervezett, gondatlanságból elkövetett emberölésnek felel meg). Ezek szerint a nő hat hónapot tölt majd börtönben, további tíz évet pedig felügyelet alatti próbaidőn. Ezen kívül soha többet nem birtokolhat fegyvert.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a pár két kisgyerekével mi történik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!