VR-balesetben halt meg egy orosz férfi

2017.12.24. 13:19

Ráesett egy üvegasztalra a virtuális valóságba belefeledkezett illető.

A virtuális valósággal jelen pillanatban nemcsak az a probléma, hogy drága és könnyen rosszullétet okoz, de nagyon minimális mozgási szabadságot nyújt. A legtöbb VR-headset csak egy helyben ülve, vagy nagyon minimális méretű térben mozogva használható, pedig természetes volna, amennyiben a VR-os tartalmakat élvezők sétálgathatnának a virtuális világokban.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Persze mindennek megvan az előnye és a hátránya, az ülő helyzetben való VR-ozás például meglehetősen biztonságos. A headsetekben elég balesetveszélyes a sétálás, hiszen a sisakok miatt a felhasználók semmit sem látnak a tényleges valóságból, ráadásul a headsetek jókora része jelenleg kábeleket használ az áramfelvételre és az adatkommunikációra.

Az orosz TASS hírügynökség most beszámolt a világ talán legelső halállal végződött VR-balesetéről: egy 44 éves moszkvai férfi VR-headsettel a fején sétálgatott a lakásában, mikor megbotlott valamiben, és ráesett az üveg dohányzóasztalára. Az üvegszilánkok csúnyán összevagdosták, rövid időn belül elvérzett.

A férfi nevét, továbbá a használt headset típusát nem említette a rendőrség szóvivője.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!