Sokkot kaptak a Patreon egyes felhasználói

Portrait of an attractive woman at table, praying position Beautiful Sparse Computer Test Results Student Photography Girls Teenage Girls Women Females Incentive Bookshelf Pleading Open Plan E-Mail Young Adult Praying Sitting Waiting Thinking Studying Bea
Portrait of an attractive woman at table with cup and laptop, book, notebook on it, praying position. Bookshelf at the background, concept photo
Vágólapra másolva!
Nem utalták a bankok a havi rendszeres adományaik egy részét.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg már jó néhányan hallottak róla, hogy a közösségi finanszírozás nem csak projektek, hanem magánszemélyek számára is elérhető, bár egyelőre főként csak az Egyesült Államokban népszerű. Általában a rajongótáborral rendelkező, független tartalomkészítők (például youtuberek) veszik igénybe a lehetőséget, ők átmenetileg exkluzív tartalmakkal próbálják meghálálni a fanok közvetlen anyagi segítségét.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Fizkes

Sajnos a hónap elején némi zavar támadt a legnagyobb ilyen közösségi finanszírozós portálon, egyes felhasználók az előrejelzettnél masszívan kevesebb pénzt kaptak. Ez amiatt történt, hogy a szokásosnál messze nagyobb arányban nem sikerült megterhelni a felajánlott összegekkel az adakozók bankkártyáit,

a bankok tömegesen utasították vissza a fizetési tranzakciók végrehajtását.

A Patreon szerint ugyan az elmúlt időszakban számos változtatás történt a saját infrastruktúrájában, azonban a mostani helyzetért nem felelős, külső erők – bankkártyás csalásokat detektálni próbáló algoritmusok – szabták gátját a bankkártyák megterhelésének.

Sajnos a Patreon önmagában nem tud mit kezdeni a helyzettel: a felhasználóknak meg kell próbálniuk felvenniük a kapcsolatot a támogatóikkal, hogy azok szóljanak a bankjaiknak a tévesen csalási kísérletnek vélt tranzakciók engedélyezéséről. A cég nem árulta el, hogy körülbelül hány felhasználót érintett a probléma.

Ez nyilván mindenki számára kellemetlen, ráadásul akár el is riaszthatja a különösen kényelmes támogatóikat az adakozástól.

Hírünk írásának idejére úgy tűnt, hogy több érintettnél is kezdett többé-kevésbé normalizálódni a helyzet, megkapták az elmaradt kifizetések egy részét. Erre szükségük is van: volt, aki a lakbérét nem tudta időben rendezni a malőr miatt, míg egy másik személynél kétségessé vált, hogy képes lesz-e kiváltani az életmentő gyógyszerét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!