Kimaradhat a legjobb újítás az őszi Windows 10-ből

windows 10 sets
A Sets funkcióval több alkalmazás ablaka összefűzhető egyetlen ablakba, fülekkel lehet váltogatni a programok között
Vágólapra másolva!
A hírek szerint egyelőre mégsem lehet majd egybefűzni az ablakokat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft már hónapok óta tesztelgeti a Windows 10 egyik következő nagy újítását. A Sets nevű funkció lényege, hogy a felhasználók betehetik a megnyitott alkalmazások ablakait egyetlen ablakba, majd a közös ablak tetején lévő fülek segítségével váltogathatnak köztük. Olyan, mint amikor a böngészőben váltogatnak a megnyitott fülek között.

Forrás: Microsoft

Sajnos a The Verge értesülései szerint a Sets nem lesz benne a Windows 10 ősszel megjelenő, idei második óriásfrissítésében. A források szerint az illetékesek arra az álláspontra helyezkedtek, hogy egyelőre nem működik elég jól a Sets, egyértelműen dolgozni kell rajta, így inkább elhalasztják a kiadását. A hírek szerint nincs kőbe vésve, hogy a jövő évi első gigafrissítésbe be kell kerülnie: csak akkor számíthatunk a Sets debütálására, ha már tényleg jól fog működni az egész szisztéma.

A Sets egy tipikusan olyan újítás, amelyet a felhasználók jókora tábora várhatóan vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fog használni, másoknak viszont abszolút aranyat érhet a hétköznapok során.

Ilyen szempontból hasonló a Windows 7-ben bevezetett Snaphez, amellyel precízen a kijelző baloldalára vagy jobboldalára tűzhetőek az ablakok. A Windows 10 óta a Snap egyébként támogatja a negyedelést is, azaz a kijelző bal felső, jobb felső, bal alsó és jobb alsó negyedeibe is betűzhetőek az ablakok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!