Töretlenül fejlődik a PS3 számítógépes emulátora

konzolvásárlás 2014 ps3 playstation 3 xbox360 xbox 360
Sony PS3 and Microsoft XBOX 360 game consoles are for sale at a stall in a digital products mall in Shanghai, China, 10 July 2013. China is expected to soon end a 13-year ban on the production and sale of game consoles with only one key condition: foreign firms like Sony and Nintendo must make their products in Shanghais new free trade zone. The milestone move to allow foreign companies to make game consoles in Shanghais new free trade zone is part of a detailed policy blueprint for a Shanghai free trade zone, endorsed by Premier Li Keqiang, who is keen to make Chinese economy more open to the rest of the world and to make its currency more widely used. Chinese-language government documents on the policy package said that if foreign companies agreed to register in the new free trade zone in Shanghai, they would be allowed to promote and sell their products in the domestic mainland market after seeking approval for specific products from culture-related authorities, according to sources.
Vágólapra másolva!
Több játékban is javult a sebesség, grafikai hibák tűntek el.
Vágólapra másolva!

A retrónak mondható játékkonzolokhoz már jó ideje elérhetőek remek számítógépes emulátorok, ezek segítségével PC-n is élvezhetőek a hozzájuk készült játékok. Az újabb konzolok esetében már nem ennyire jó a helyzet: a PlayStation 3-tól és az Xbox 360-tól kezdve rendkívül nehéz feladattá vált az emulátorok készítése, hiszen hardveresen és szoftveresen is nagyon komplex termékekről van szó.

Forrás: Imaginechina/Weng Lei

Most újból életjelet adott magáról a messze legígéretesebb PlayStation 3 emulátor. A nyílt forráskódú, Windowson és Linuxon futó RPCS3 mögött egy komplett fejlesztői és tesztelői közösség áll, plusz a Patreon közösségi finanszírozós portálnak hála a vezető fejlesztője már jó ideje főállásban tud dolgozni rajta, ami egyre inkább meglátszik az alkalmazáson.

Most jött egy új demonstrációs videó a projekttől, a hamarosan elérhetővé váló legújabb fejlesztéseknek köszönhetően számos játékban javult a teljesítmény (az extrém példa erre az Uncharted, helyenként megkétszereződött a képkocasebesség), míg más címekben a grafikai hibákat sikerült orvosolni. Az utóbbira a Red Dead Redemptiont és a God of War 3-at hozták fel példaként, érdemes megnézni a fenti videót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!