Példamutató mobilos bejelentést tett az LG

2018.01.13. 08:07

A vállalat csak akkor váltja majd le a mobiljait, ha van bármi értelme a frissítésüknek.

A mobilgyártók minden egyes évben lecserélik a komplett telefonkínálatukat. Ezzel a praktikával egészen a közelmúltig nem volt problémájuk a vásárlóknak, hiszen a gyors technikai fejlődésnek köszönhetően az újabb és újabb készülékek folyamatosan érdemi fejlesztéseket kaptak.

LG G6Forrás: Origo

Mostanra megváltozott a helyzet, a gyártók friss készülékei egyre kevésbé képesek bármiféle érdemi újítást felmutatni az elődeikhez képest. Ebből fakadóan felmerül a kérdés, hogy minek cserélik le azokat a vállalatok, forgalmazhatnák inkább két évig ugyanazokat a mobilokat, a megspórolt fejlesztési büdzsét pedig fordíthatnák inkább a meglévő modellek szoftveres frissítésére.

A Korea Herald beszámolója alapján (via Android Police) az LG Mobile úgy döntött, hogy nagy vonalakban mostantól ez lesz a rend a cégnél: Cho Sung-jin alelnök szerint a jövőben csak akkor frissül majd hardveresen a G-széria és a V-széria, amennyiben erre ténylegesen szükség van.

A bejelentést mindenképp követendő példának tartjuk, hiszen a vállalat és a fogyasztók számára is előnyösebb lehet ez a stratégia, ráadásul még a környezetet is kímélheti.

Az elképzelést egyébként az LG mobilos üzletágának erősen veszteséges működése inspirálta, de ez végső soron részletkérdés.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!