Jön az Android Oreo az olcsóbb Nokiákra

nokia 6
aaaa
Vágólapra másolva!
Két mobilra már úton, kettőre pedig erősen készülőfélben van.
Vágólapra másolva!

Ígéretéhez híven a HMD Global szorgosan dolgozik a Nokia márkanevű okostelefonjainak frissítgetésén, a drágább modellek Android Oreóval való ellátása után most a megfizethetőbb készülékei kerültek sorra. A vállalat közölte, hogy a Nokia 5 és a Nokia 6 tulajdonosai ne lepődjenek meg, ha a napokban kijelzik a mobiljaik az Android 8.0 telepíthetőségét.

Nokia 6 Forrás: Origo

Ezzel persze nem ért véget a móka, a vállalat már teszteli a belsőseivel a Nokia 3-ra érkező szoftverfrissítést is, nagyon hamarosan publikus béta fázisba léphet az Android 8.0-ra épülő szoftver. Ezenfelül az 1 GB memóriával szerelt Nokia 2 sem marad ki a jóból, ráadásul Android 7.1-ről rögtön Android 8.1-re frissül majd, hiszen az jobban működik a rendkívül kevésnek mondható memóriával szerelt készülékeken.

A stabil szoftverfrissítések elsőként jó eséllyel a kártyafüggetlen modellekre válnak elérhetővé, a mobilszolgáltatóktól vásároltak esetében lehet némi extra várakozási idő. Az operációs rendszerek béta kiadásainak tesztelésére vállalkozó nokiások ezen a webhelyen jelentkezhetnek kísérleti nyulaknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!