Már ajtókat is nyitogat a robotkutya

boston dynamics spotmini robotkutya
Boston Dynamics SpotMini
Vágólapra másolva!
Új trükköket tanult a Boston Dynamics négylábúja.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a humanoid Atlaszt és a robotkutyáit bemutató videóinak köszönhetően mostanra elég széles körű ismertségre tett szert a Boston Dynamics robotikai vállalat, bár a szakmában persze már régóta komoly hírneve volt. Az 1992-es alapításától egészen 2013-ig privát cégként működött, majd utána négy évre a Google tulajdonába került, amelytől tavaly vásárolta meg a Softbank.

A vállalat a napokban két új videót is feltöltött a YouTube-csatornájára, amelyek a négylábú SpotMini robotjának legújabb képességeit demonstrálják. Mint kiderült, a robotkutya elsajátította a klasszikus formájú kilincsek használatának fortélyait, ráadásul nem csak kinyitni képes a nyílászárót, de az ajtót megtartva át tud menni a másik oldalra is.

A cég egy robusztusságot szemléltető videót is közzétett, amely egyrészt a SpotMini kiváló egyensúlyozási képességeit, másrészt pedig a feladatmegoldó képességét hivatott demonstrálni. A robot nem esik el némi ráncigálás hatására, továbbá ha megszakad az ajtónyitási folyamat, akkor a megfelelő fázistól újrakezdi a műveletet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!