Lassan kezdetét veheti az idei iPhone mobilok próbagyártása

apple iphone x
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Az Apple elkerülné a tavalyi iPhone X-es fiaskó megismétlését.
Vágólapra másolva!

A szokásostól eltérően tavaly rosszul sikerült az iPhone okostelefonok rajtja, gyártási problémák miatt az Apple nem volt képes szimultán mindhárom modellt piacra dobni. Az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus a terveknek megfelelően még szeptemberben elérhetővé váltak, ráadásul az elérhetőségükkel sem voltak komoly problémák. Ezzel szemben a sokkal fontosabb iPhone X még papíron is csak októberben jelent meg, ráadásul egészen az év végéig hiánycikk volt, részben a gyártási gondok, részben pedig komponenshiány miatt.

Apple iPhone X Forrás: Apple

A DigiTimes (via GSMArena) értesülései szerint az Apple idén szeretné mindenképp elkerülni az iPhone X rajtját tönkretett problémákat, így a szokásosnál néhány héttel korábban, már a második negyedévben megkezdődhet a 2018-as iPhone okostelefonok próbagyártása. A lap információi nyomtatott áramköröket tervező cégek munkatársaitól, továbbá ellátóláncbeli forrásokból származik.

Az új okostelefonokról egyelőre nem érkezett túlságosan sok érdemi információ, sőt: mostanra számos forrás állított elég sokfélét a mobilok kapcsán, és nem világos, hogy kinek érdemes hinni. Univerzális egyetértés csak abban van az elemzők között, hogy idén is három okostelefont dob majd piacra az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!