Már a macOS is támogatja a külső videokártyákat

sapphire gearbox külső videokártya thunderbolt 3
A SAPPHIRE GearBoxszal külső videokártyák csatlakoztathatóak a megfelelő laptopokhoz és egybegépekhez
Vágólapra másolva!
A Boot Campben futtatott Windows elvileg nem képes használni a vezérlőket.
Vágólapra másolva!

Az Apple számítógépeinek többsége nem ideális játékra vagy videoszerkesztésre, hiszen a bennük lévő integrált Intel grafikus vezérlőket nem ilyen jellegű feladatokra tervezték, igazából csak a méregdrága Mac Pro asztali gép rendelkezik komoly tűzerejű grafikus alrendszerrel.

A SAPPHIRE GearBoxszal külső videokártyák csatlakoztathatóak a megfelelő laptopokhoz és egybegépekhez Forrás: Sapphire

Éppen ezért is kiváló hír, hogy a múlt héten elérhetővé vált macOS 10.13.4 operációs rendszer már hivatalosan is támogatja a külső grafikus vezérlőket. Ezek aránylag kisméretű dobozok, asztali számítógépekbe tervezett videokártyák találhatóak bennük, az áramellátásuk dedikált tápegységgel történik. A dobozok Thunderbolt 3-mal csatlakoztathatóak a 2016-os és újabb MacBook Pro laptopokhoz, a 2017-es iMac egybegépekhez és az iMac Próhoz.

A megfelelő számítógépek tulajdonosai a külső videokártyákkal masszívan felgyorsíthatják a GPU-intenzív feladatok végrehajtási sebességét.

Sajnos a macOS újdonságának akad pár kellemetlen limitációja: az alkalmazások és a játékok fejlesztőinek manuálisan kell aktiválniuk a külső videokártyák támogatását a szoftvereikben, a Boot Campbe telepített Windowsban elvileg nem működnek a külső videokártyák, továbbá hivatalosan csak néhány AMD Radeon kártya használatát támogatja a macOS.

A biztosan működőképes kártyák:

  • AMD Radeon RX 570
  • AMD Radeon RX 580
  • AMD Radeon Pro WX 7100
  • AMD Radeon RX Vega 56
  • AMD Radeon RX Vega 64
  • AMD Vega Frontier Edition Air
  • AMD Radeon Pro WX 9100

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!