Lemondott az Intel vezérigazgatója

Brian Krzanich Intel bejelentés
LAS VEGAS, NV - JANUARY 06: Intel Corp. CEO Brian Krzanich delivers a keynote address at the 2015 International CES at The Venetian Las Vegas on January 6, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Brian Krzanich viszonyt folytatott egy beosztottjával.
Vágólapra másolva!

Teljesen váratlanul megdöbbentő hír érkezett az Inteltől: azonnali hatállyal lemondott a vállalat vezérigazgatói posztját 2013 májusa óta betöltő Brian Krzanich. A különböző munkakörökben 1982 óta az Intelnél dolgozó szakember távozásának semmi köze sincs a vállalat üzleti teljesítményéhez, valójában azért kellett mennie, mert egy belső vizsgálat során kiderült, hogy a múltban közös megegyezésen alapuló viszonyt folytatott egy beosztottjával.

Brian Krzanich Forrás: AFP/Ethan Miller

A nagyvállalatok egy részénél a menedzseri pozíciókban dolgozók számára vagy szigorúan tilos a más munkavállalókkal való intim kapcsolatok folytatása, vagy legalábbis a munkaügyi osztály előtt semmiképp sem tarthatják titokban a viszonyt. Krzanich pechjére az Intel ezen vállalatok egyike.

A feladatait átmenetileg Robert Swan pénzügyi igazgató vette át, az Intel már házon belül és kívül is keresi Krzanich végleges utódját.

Az Intel volt vezérigazgatójának nem csak a karrierje állt most földbe, de feltehetően otthon sem számíthat túl sok jóra a feleségétől. Persze Brandee Krzanich jó eséllyel már a mai bejelentés előtt értesült a helyzetről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!