Így tegyük tönkre telefonunkat 7+1 apró lépésben!

összetört kijelző okostelefon
Vágólapra másolva!
Adunk egy pár jó tanácsot, hogy mit tegyen, ha használhatatlan mobilt szeretne. Persze ezeket a tanácsokat ellenkező előjellel értelmezve hosszabb ideig használhatja mobilját az átlagnál.
Vágólapra másolva!
  1. Semmiképpen se legyen a telefonon védőfólia! Ha erről gondoskodott, akkor készítse be gondosan az üvegvágó gyémántot, illetve a kulcscsomót a zsebbe, mellé a telefont, és szinte százszázalékos eséllyel garantált a karcolódás, jó esetben pedig a berepedés is.
  2. Minek védőtok, nem? A beton úgysem árthat egy mobilnak, ha meg esetleg megázik, attól csak tisztább lesz a belseje.
  3. Arra érdemes figyelni, hogyha kifolyik egy kis víz/kóla/sör valahova, mindenképpen úgy tegyük le a telefont, hogy a csatlakozók közel legyenek. Akár egy csepp is képes hazavágni az USB és audio portot egyaránt. Ha pedig nem tudunk tölteni, akkor nem is fognak hívogatni, a zenehallgatás pedig árt a fülnek.
  4. Fogadja meg a barátai tanácsát, és ha nem akar megvásárolni egy alkalmazást, akkor torrentezze le, majd telepítse a letöltött állományt. Jó eséllyel már létre is hozott a készülékén egy korrekt vírustenyészetet.

  5. Abszolút megérni "root"-olni a telefont, azaz esetleges kisebb előnyökért cserébe rendszergazdai jogokat szerezni a készülék felett. Ezzel ugyan tényleg bele lehet piszkálni az appokba, likvidálni az előre telepített és az elinduláskor betöltődő alkalmazásokat, amivel valamelyest gyorsítható a készülék. De emellett igen egyszerűen törölhetőek a nélkülözhetetlen rendszerfájlok, módosíthatóak a létfontosságú beállítások (például az akkumulátorral kapcsolatban), és ami a legfontosabb: ha a gyártó észreveszi, akkor azonnal ugrik a garancia is!
  6. Bár rendeltetésszerű (azaz a hitelesített alkalmazásboltok) használata esetén nem nagyon lehet belefutni kártevőkbe, azért egy vírusellenőrző app sosem árt, mondják a gyávák! Ne hallgasson rájuk, az élet akkor szép, ha veszélyes! Mekkora vicc lesz, ha hirtelen törlődnek a fotók a memóriából, esetleg elvesznek a naptárban rögzített adatok.
  7. Teljesen felesleges sietni, az állandó rohanás, kapkodás nagy rákfenéi az életnek. Jobban tesszük, ha lelassítjuk a telefont is, amire kiválóak az olyan hót felesleges alkalmazások, amelyek elméletileg arra szolgálnak, hogy tisztán tartsák a készüléket a felesleges adatoktól. Ennek érdekében viszont folyamatosan futnak a háttérben, és zabálják az erőforrásokat.
  8. Ha sokat autózik nyáron, ügyeljen rá, hogy a telefont úgy tegye le a műszerfalra vagy a kalaptartóra, hogy a hátlapját masszívan süsse a nap, és persze hagyja benn a verdában órákra. Ha egy kis szerencséje van, az akkumulátor megadja magát a hőségben, és lesz egy csinos kis dudor a készülékházon.