Ezért lassú több böngészőben a YouTube

2018.07.25. 12:06

Jó ideig csak a Google Chrome tudja majd sebesen megjeleníteni az oldalt.

A Mozilla Firefox és a Microsoft Edge böngészőket használóknak feltűnhetett, hogy a legutóbbi újratervezése óta feltűnően lelassult a YouTube felületének a kirajzolása, míg a Google Chrome esetében továbbra is pikk-pakk megjelenik minden. Szerencsére nem drámaian lassú a webhely, de a gyengébb processzorokkal ellátott számítógépeken kifejezetten látványos a jelenség.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Diego Cervo

Most kiderült ennek a technikai oka: a Mozilla műszaki menedzsere szerint a YouTube egy olyan mostanra elavult webes technológiát használ intenzíven, amelynek a natív feldolgozását csak a Google Chrome, és persze a motorjára épülő böngészők támogatnak.

A lassú megjelenítést okozó technológia erősen kibővített, második generációs verziója a 63-as verziótól válhat natívan feldolgozhatóvá a Firefoxban, azonban ez nem fog segíteni a YouTube teljesítményén, az első és a második generációs implementációk ugyanis nem kompatibilisek egymással.

A gond csak akkor oldódik majd meg, mikor a YouTube programozói modernizálják a portál kódjának működését.

Chris Peterson szerint akiket bosszant a YouTube sebessége, azok a Firefox esetében ezzel a kiegészítővel állíthatják vissza a régi dizájnt, míg az Edge esetében ugyanehhez a YouTube Restore Classic szkriptet kell aktiválni a Tampermonkey bővítményben.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!