Okoscipővel segítené az időseket a Google

shoes cipők
Vágólapra másolva!
Gyártópartnereket keres a súlymérős és esésérzékelős lábbelikhez.
Vágólapra másolva!

A CNBC értesülései szerint a Google leánycégeként üzemelő, egészségügyi fejlesztésekre szakosodott Verily (leánykori nevén Google Life Sciences) betörne az okoscipők piacára. A vállalatot nem az önbekötős cipők érdeklik, helyette cipőgyártó partnereken keresztül olyan lábbeliket dobna piacra, amelyek képesek monitorozni a viselőjük súlyát és mozgását, továbbá automatizáltan riasztást küldenek a tulajdonosuk elesésekor.

Forrás: Ingo Joseph / Pexels

A kettő funkció közül az utóbbi a fontosabb a Verily számára. A hivatalos statisztikák szerint a balesetekben meghalt egyesült államokbeli idősek körében az elesésekből származó sérülések jelentik a leggyakoribb halálokot. Ha az idősek cipői azonnal értesíteni tudnák az eleséskor a hozzátartozókat, akkor azok szükség esetén vagy jobb ötlet híján gyorsan mentőt kérhetnének a lakhelyükhöz.

A cipők mellett persze papucsokba is érdemes volna integrálni a technológiát, hiszen otthon általában azokat viselnek az emberek.

A hírek szerint egyelőre kezdeti stádiumban van a projekt, így jó darabig eltarthat, mire hivatalos információk érkeznek majd az első termékekről, már ha nem kaszálják el valamiért az egész kezdeményezést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!