Kényszeríti a régi Windows 10 frissítését a Microsoft

windows 10 laptop muki
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: 'Sisters' star Ike Barinholtz spreads holiday cheer with Windows 10 while singing a Christmas song with Cortana at the Microsoft Flagship Store on Fifth Ave. and 53rd St. on December 17, 2015 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for Windows 10/AFP
Vágólapra másolva!
Június végétől lecsap a tavaly áprilisi verziót futtatókra.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 óriásfrissítéseinek félévenkénti kiadása rengeteg számítógépezőt és rendszergazdát bosszant, hiszen elég sokáig tart telepíteni ezeket, ráadásul a szokásos havi frissítésekkel szemben sokkal nagyobb eséllyel történhet valamiféle gond az installációjuk során. Nem elhanyagolható még, hogy előre nem látott, szoftveres kompatibilitási gondokat is okozhatnak.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Cindy Ord

Viszont ez csak a problémakör egyik fele: az óriásfrissítések gyakori kiadása egyben azt is jelenti, hogy a Windows 10 különféle verziói csak aránylag rövid ideig kapnak biztonsági frissítéseket. A következőre búcsúzó kiadás a Windows 10 April 2018 Update lesz, az operációs rendszer Home és Pro kiadásai

utoljára 2019. november 12-én kapnak majd biztonsági frissítéseket.

A Microsoft csendben közölte, hogy a kérdéses verziót futtató számítógépek esetében június végétől elkezdi kikényszeríteni a Windows 10 újabb kiadásra való frissítését, feltehetően a Windows 10 May 2019 Update-et kívánja telepíteni rájuk.

A kényszerítés nem véletlen: az AdDuplex májusi jelentése alapján a Windows 10-es számítógépek olyan 61 százalékán még mindig a Windows 10 April 2018 Update fut.

A rendkívül magas arány annak köszönhető, hogy a tavalyi őszi kiadása után egy hónapra visszavont Windows 10 October 2018 Update nem terjedt el, a jelentés szerint csupán a Windows 10-es PC-k 31 százalékán fut, miközben a legújabb Windows 10 May 2019 Update pár héttel a kiadása után máris másfél százalék körül jár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!