Piacra kerül az LG redőnytévéje

lg signature oled tv r redőnytévé
Így néz ki teljesen kinyitott, Full View módban az LG Signature OLED TV R
Vágólapra másolva!
Visszatekercselhető az OLED kijelzője a házába.
Vágólapra másolva!

Szokatlanul kemény tévéipari összecsapást hozott az idei Consumer Electronics Show, komoly innovációkkal állt elő az ősi ellenségeknek számító Samsung és LG duó. Elsőként a Samsung azzal pörkölt oda a nagyérdeműnek, hogy a jövőben képes lesz microLED kijelzőmodulokból álló tévéket árusítani, ezek esetében extra modulok vásárlásával utólag bővíthetik majd a tévéjük kijelzőátlóját a vevők. A technikát demonstrálta is a cég, az idei 219 hüvelykes The Wall kijelzője már modulokból épül fel. A jelenlegi álláspont szerint még idén megérkezhet az első moduláris tévé a piacra, a Samsung szeretné valamilyen formában minél elérhetővé tenni a megoldást.

Így néz ki teljesen kinyitott, Full View módban az LG Signature OLED TV R Forrás: LG

Nem kellett sokat várni az LG válaszára: a cég hamarosan kiadja a világ első redőnytévéjét. Ez úgy működik, hogy a komplett tévé alapvetően egy tévéasztalra vagy hasonló bútorra tehető bázisállomásban található, majd mikor a vásárló bekapcsolja,

akkor a bázisállomásból felfelé kigördül a kijelző.

Két működési módot ismer a Signature OLED TV R: a Full View módban látszik az egész megjelenítője, míg Stripe módban csak pár centi gördul ki a panel tetejéből. Így ha mondjuk zenét hallgat vele a vásárló, akkor látható lehet az éppen aktuális dal előadója és címe.

Ilyen Stripe módban az LG Signature OLED TV R Forrás: LG

Mechanikailag olyan a tévé OLED kijelzője, mint egy redőny: vízszintesen csíkokra van szabdalva, a készülékházba való becsévélésekor fel tud tekeredni egy tengelyre.

A teljes lecsévélés és felcsévélés körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe. Az LG szerint a tévézéskor a vásárlók egyáltalán nem látják a csíkokat, ugyanúgy néz ki szemből, mint egy klasszikus kijelző. A panel állítólag az LG egyik legfejlettebb, 4K felbontású és HDR-képes megoldása. A tévé házában a csendes működésű motorok és a vezérlőelektronika mellett egy 100 wattos Dolby Atmos hangrendszer is található.

A tévére néhányan emlékezhetnek, az LG eredetileg egy éve jelentette be, de akkor még csak működőképes koncepciófázisban volt a termék. Most már gyakorlatilag piackész a redőnytévé, így még az idei év során elérhetővé is fog válni, méghozzá

deklaráltan nagyon sok pénzért.

A konkrét árát csak valamikor a megjelenéséhez közel árulja majd el az LG.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!