Kiszúrt a gamerekkel a Windows 10 új frissítése

Kiállítás Save Game SaveGame Független Videojáték Kiállítás modern gaming retro vintage árkád
Vágólapra másolva!
Egyes játékokban számottevően csökkent a sebesség.
Vágólapra másolva!

A héten mi is beszámoltunk a Windows 10 October 2018 Update legújabb összegző frissítéséről, a KB4482887 azonosítójú javítás ugyanis egyes feladatok esetén számottevően növelheti az Intel processzort használó számítógépek teljesítményét. Ennek oka, hogy új típusú javítást tartalmaz a Spectre Variant 2 hardveres sérülékenységre, ami lecseréli az Intel által tavaly kifejlesztett, sebességrontó patchet.

A kép csak illusztráció Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Windows Latest beszámolója alapján sajnos valami gond van az új összegző frissítéssel, a telepítése után számottevően csökkent több népszerű játékban is a képkockasebesség. A probléma többek közt a Destiny 2-t, a Call of Duty 4-et, továbbá a Call of Duty: Modern Warfare 2-t érinti. A gamerek élménybeszámolói szerint a KB4482887 manuális eltávolítása után megszűnik a probléma, a játékok sebessége visszatér a megszokott szintre.

Hírünk írására a Microsoft egyik munkatársa már reagált a problémára a Redditen, állítása szerint rendkívül valószínűtlen, hogy Spectre Variant 2 új javítása okozná a gondot. És nem csak általánosságban véve van ezen az állásponton: mint elárulta, a Microsoft az Intel processzoros felhasználók oroszlánrészénél még nem aktiválta az új patchet, a számítógépeiken valójában továbbra is az Intel kódja próbálja elejét venni a sebezhetőség kihasználásának.

Helyette valami más áll a háttérben, ráadásul több minden is szóba jöhet, mivel a KB4482887 kiadási jegyzéke szerint az összegző javításban több tucat bugot próbált orvosolni a cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!