Olcsó és érintős a Nanote netbook

nanote netbook laptop notebook
Nanote
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel csak Japánban lesz kapható a kuriózum.
Vágólapra másolva!

Sokan jó eséllyel emlékeznek még a nagyjából tíz évvel ezelőtt tetőzött netbook-őrületre, a tipikusan 7 hüvelyk körüli kijelzővel szerelt laptopok hazánkban is cukorkaként fogytak. Egy japán cég úgy látta, hogy továbbra is van igény egy efféle eszközre, így piacra dobott a hazájában egy modernebb kialakítású modellt.

Nanote Forrás: Nanote

A Nanote netbookba 7 hüvelykes és 1920×1080 pixeles érintőkijelző került, amely 360 fokban forgatható a gépház körül, azaz

tabletes, sátras és notebookos módban is használható a gép.

A további specifikációi már közel sem ennyire érdekesek és lenyűgözőek: a négyéves Intel Atom x5-Z8350 processzor hajtja, a memóriája 4 GB, az eMMC típusú háttértára pedig 64 GB-os.

A további specifikációi közül megemlítendő a Bluetooth 4.0, a WiFi 802.11n, a 0,3 MP-es webkamera, a microHDMI kimenet, a 3,5 mm-es audio Jack, az USB 3.0 és USB 3.0 Type-C kapuk, a microSD kártyaolvasó, az 5000 mAh-es akku, továbbá az 520 grammos súly.

A tervezők próbálták összhangba hozni a termék limitációit az árcédulával: a Nanote 19800 jenbe, durván 60 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!