Távozik a BioWare két kulcsfigurája

anthem ea bioware
Anthem
Vágólapra másolva!
Casey Hudson stúdiófőnök mellett a Dragon Age producere is továbbáll.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentés érkezett az Electronic Arts háza tájáról, a kiadó szerint egyszerre távozik a tulajdonában lévő BioWare fejlesztőcég két veteránja. Kettejük közül Casey Hudson neve lehet többek számára ismerős, a két menetben és különféle szerepkörökben közel 20 évet a vállalatnál eltöltött stúdiófőnök a búcsújában azt írta, hogy szeretne teret engedni a BioWare következő generációs vezetőinek, így hosszas töprengés után elhagyja a vállalatot. Az utódját még nem nevezte ki az EA.

Anthem Forrás: EA / Bioware

A másik távozó a Dragon Age játéksorozatért a kezdetek óta felelt Mark Darrah producer, ő semmi konkrétummal sem indokolta a felmondását. Annyit közölt, hogy szerinte jó kezekben van az említett franchise, a feladatait a Blizzardtól érkezett Christian Dailey veszi át.

Laura Miele, az EA stúdiókért felelős vezetőjének a tájékoztatása szintén arra utal, hogy mindkét veterán saját maga döntött a távozás mellett, a felmondásuk körülbelül azonos időzítése pedig csak véletlen egybeesés. Akármi is legyen a helyzet, a BioWare elmúlt bő fél évtizede katasztrofális volt: a Mass Effect Andromeda és az Anthem is óriási bukások lettek, a fejlesztésükkel kapcsolatban napvilágra került információk alapján mindkettő az utolsó pillanatokban öltött egyáltalán formát.

A korábban sikert sikerre halmozó fejlesztőcég egy ponton katasztrofálisan félresiklott, látszólag Ray Muzyka és Greg Zeschuk társalapítók 2012 végi távozása környékén kezdődhettek a gondok. Nem tudni, hogy mostanra sikerült-e kezdeni valamit a BioWare belső problémáival, éppen ezért is gyanús a két kulcsfigura egyidejű távozása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!