Teljesen kiváltja az elődjét a PlayStation 5

god of war 2018 sony playstation 4 videojáték
God of War (2018)
Vágólapra másolva!
Mostanra több ezer régebbi játék bizonyult kompatibilisnek vele.
Vágólapra másolva!

Az idén ősszel piacra kerülő konzolgeneráció elképesztően fogyasztóbarát lesz, hiszen az Xbox Series gépek és a PlayStation 5 is szinte teljes mértékben kompatibilisek az elődjeikre megjelent játékokkal. Ettől függetlenül a régi játékokat a Microsoft és a Sony is egyenként tesztelik, így nem teljesen világos, hogy a konzolok megjelenésekor konkrétan mennyi lesz közülük azonnal elérhető az új gépekre.

God of War (2018) Forrás: Sony

A PlayStation-üzletág elnöke és vezérigazgatója pozitív hírrel szolgált az ügyben, Jim Ryan szerint a Sony mostanra több ezer PS4-re kiadott játékot tesztelt le a PlayStation 5-ön, és a 99 százalékuk azonnal kompatibilisnek bizonyult vele. Ez még nem minősül ígéretnek arra, hogy az első naptól fogva több ezer régi játék lesz elérhető a PS5-re, a visszafelé kompatibilis termékek pontos számát és körét várhatóan röviddel a konzol piacra dobása előtt fogja majd tisztázni a vállalat.

Ryan emellett megerősítette a The Washington Postnak, hogy a PlayStation 5 nem kompatibilis az első három generációnyi PlayStationre megjelent játékokkal. Erről ugyan soha nem is volt szó, de a jelek szerint egyes játékosok valamit félreértettek, így tiszta vizet kívánt önteni a pohárba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!