Elindult a Stadia ingyenes változata

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Persze csak a támogatott országokban érhető el.
Vágólapra másolva!

A Microsoft xCloud európai terjeszkedésének bejelentését követően a Google is jó hírrel szolgált a játékosok számára, elindította a Stadia játékstreamelő szolgáltatásának ingyenes változatát. A regisztrálók kilenc játékkal játszhatnak benne szabadon, a GRID és a Destiny 2: The Collection a két húzónév. Viszont ezzel párhuzamosan a cég minden felhasználó számára biztosít kéthavi Pro-előfizetést, a már meglévő előfizetőknek pedig kitolja ennyi idővel a már kifizetett időszakukat.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

Az ajánlat nagy szépséghibája számunkra persze az, hogy jelenleg csak bő egy tucat országban érhető el a Stadia, hazánk pedig nincs köztük. Egyelőre nem világos, hogy mikor válik elérhetővé Magyarországon, a jelenlegi járványhelyzet ráadásul a nagy adatforgalmuk miatt egyáltalán nem kedvez az efféle szolgáltatások indításának, a Microsoft sem kívánt dátumokkal dobálózni az xCloud európai aktiválása kapcsán.

A Google Stadia jelenlegi változatát elérők háromféle módon tudnak játszani. A legjobb megoldás a számítógépes Chrome böngésző használata, ebben az esetben egérrel és billentyűzettel, továbbá gamepaddel is folyhat a játék. Az androidos Stadia mobilapp csak néhány telefont és gamepades vezérlést támogat, aki pedig tévén játszana, annak meg kell vennie a Chromecast Ultra kütyüt és Stadia gamepadet tartalmazó hardvercsomagot.

A Google Stadia nem játékbérlő szolgáltatás, néhány akár ingyen is streamelhető játéktól eltekintve meg kell vásárolni a boltjában azokat a címeket, amelyekkel játszani kívánnak a gamerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!