Csendes frissítés a Firefox 79

mozilla firefox 79 böngésző
Mozilla Firefox 79
Vágólapra másolva!
Elbúcsúzott egyes régi Mac számítógépektől a böngésző.
Vágólapra másolva!

Csendben elérhetővé vált a Firefox 79 számítógépes változata, és bizony nem véletlenül nem csapott körülötte jelentős felhajtást a Mozilla. Az elmúlt időszakban csak moderált mennyiségű fejlesztést hoztak az újabb és újabb kiadásai, de ennél már nagyon érezteti magát a koronavírus miatti távmunka hatása.

Mozilla Firefox 79 Forrás: Origo

A felhasználók számára két újdonságot említett csak a Mozilla: egyrészt további AMD Radeon és Intel HD Graphics grafikus vezérlőkön vált elérhetővé a weblapok gyorsabb megjelenítését lehetővé tevő WebRender leképezőmotor, másrészt a német felhasználók több cikkajánlást láthatnak az Új fül oldalon.

Ezeken túlmenően természetesen általános hibajavításokat és sérülékenységeket is megszüntettek a fejlesztők, továbbá csökkentették a képernyőfelolvasó alkalmazások esetén az összeomlások számát.

Változás még, hogy a Firefox 79 már legalább macOS 10.12 Sierrát igényel az Apple-féle számítógépeken.

A Firefox már telepített példányai Windowson és macOS-en maguktól a legújabb változatra frissítenek, míg Linuxon a csomagfrissítő alkalmazást kell futtatni az átálláshoz. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhelyről és az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Kapcsolódó érdekesség, hogy egy hónap múlva teljesen megújulhat a Firefox androidos változata.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!