Ötvözné a netbookot és a kézikonzolt a Lenovo

nec lavie mini netbook
NEC Lavie Mini
Vágólapra másolva!
Kontrolleres kiegészítők csatlakoztathatóak a minilaptopjára.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a forgatható kijelzős asztali számítógépével villantott a Lenovo, a CES-es felhozatalának részeként bemutatta az egyelőre prototípus fázisban lévő, a NEC almárkájának nevével fémjelzett Lavie Minit is. Az eszköz alapvetően egy 8 hüvelykes és 1900×1200 pixeles kijelzővel szerelt netbook, ám visszahajtható a megjelenítője a hátlapjára, majd a két oldalára felcsatlakoztatható perifériákkal kézikonzollá változtatható.

NEC Lavie Mini Forrás: Lenovo

Ezzel nem ér véget a Nintendo Switch-csel való hasonlósága, a Lenovo ugyanis egy dokkolóegységet is tervezett hozzá, ebbe beletéve tölthető az akkuja, továbbá extra USB portokkal és HDMI kimenettel bővül a portjainak szűkös repertoárja.

A prototípust a már Intel Xe videovezérlővel ellátott Intel Core i7-1180G7 központi egység hajtja, 16 GB memória és 256 GB-os SSD mellett. Csatlakozókból csak két USB 3.1 Type-C típust kínál, a tapipadot pedig a helyhiány miatt optikai trackpadre cserélték a mérnökök.

NEC Lavie Mini Forrás: Lenovo

Egyelőre nem világos, hogy a Lavie Mini ténylegesen elérhetővé válik-e, a bemutatásával a Lenovo látszólag csak az iránta való érdeklődést próbálja valamiképp felmérni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!