4K tévéadások érkeznek a Telekom kínálatába

Samsung, 4K, tévé, Tizen
A 4K, azaz UHD felbontás 3840 x 2160 képpontot jelent.
Vágólapra másolva!
2021. március 23-tól a Telekom már az Android TV rendszerű SmartBox segítségével biztosítja a TV szolgáltatást új előfizetőinek. Az eddig elérhető TV szolgáltatásokon túl a cég kereskedelmi 4K adással bővíti csomagajánlatát, így a csomagokban megjelenik majd 2 4K felbontású csatorna, de a kínálat a későbbiekben fokozatosan bővülni fog.
Vágólapra másolva!

További újítás még, hogy a valós idejű és a késleltetett tévézéshez ajánlott tartalmakhoz belföldön bárhonnan, több eszközről is hozzáférnek az előfizetők, amennyiben igénybe veszik a Telekom TV GO szolgáltatást is. Így megvalósulhat az igazi több képernyős élmény: az egyik eszközön elindított film nézését egy másik eszközünkön zavartalanul folytathatjuk.

A 4K, azaz UHD felbontás 3840 x 2160 képpontot jelent. Forrás: Origo

A felhasználók a SmartBoxukra különféle alkalmazásokat tölthetnek le a Google Play áruházból (ehhez Google fiókkal kell regisztrálniuk), azon külső adathordozón tárolt tartalmakat is lejátszhatnak, valamint ahhoz Bluetooth eszközöket (pl. fejhallgató, controller) is párosíthatnak. A Bluetooth távirányítóval lehetővé vált a hang alapú keresés.

Egy előfizetéshez 3 db SmartBox igényelhető, amelyből egy alapból, díjmentesen jár a Telekom TV díjcsomagokhoz.

Ezzel tulajdonképpen azon felhasználók számára is elérhetővé válhat az okostévé rendszer, akik nem rendelkeznek igazi okostévével. Sajnos azonban a Netflix-ről nekik egyelőre le kell mondaniuk, mert a hazánkban is igen népszerű szolgáltatást még nem sikerült beleilleszteni ebbe a rendszerbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!