Megváltoztathatja a cégnevét a Facebook

mark zuckerberg oculus connect
Zuckerberg jelentette be a főbb újdonságokat az Oculus fejlesztői konferenciáján
Vágólapra másolva!
A jövő héten jelentheti be Mark Zuckerberg a hétpecsétes titokként őrzött új nevet.
Vágólapra másolva!

A The Verge exkluzív értesülései alapján hamarosan nevet fog váltani a Facebook közösségi hálózatot fejlesztő és üzemeltető vállalat. Az új név jelenleg hétpecsétes titoknak minősül, még a legfelsőbb vezetők egy része sem kapott róla tájékoztatást, Mark Zuckerberg az egyéb jövőbeli terveivel együtt a 2021. október 28-án megrendezésre kerülő Connect konferencián jelentheti be a manővert.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/Glenn Chapman

A névváltás fő okát Zuckerberg jövőbeli elképzelései jelentik, egy virtuális valóságra épülő „metaverzumot" kíván létrehozni, amelyben VR-headsetekkel összejöhetnének a felhasználók, hogy alkossanak, vásároljanak, tanuljanak, játszanak, dolgozzanak, vagy szimplán csak együtt legyenek. Ez körülbelül úgy hangzik, mint a Facebook sci-fi változata, Zuckerberg erre a kezdeményezésre kíván mostantól fókuszálni, a cége bő tízezer európai munkavállalót vehet fel a létrehozása érdekében.

A névváltás a fogyasztók által használt márkanevét nem fogja érinteni, a közösségi hálózatának neve marad a Facebook.

A névváltás másik potenciális oka, hogy a Facebook nevű vállalat eredetileg csak az azonos nevű közösségi hálózatért felelt, ám az elmúlt tizenöt évben olyan 80 másik céget vásárolt fel ilyen vagy olyan okból, a három legfontosabbat kiemelve az Instagram, a WhatsApp és az Oculus VR kerültek a tulajdonába. Ezen a ponton érthető, ha igény lenne az összes létező üzletének egy ernyőcég alá való beterelésére, ezt tette 2015-ben a Google is az Alphabet létrehozásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!