Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia

Sokat javult a Chrome az elmúlt hónapokban

laptop notebook számítógép internetezés home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Google szerint nőtt a teljesítménye és a megbízhatósága.
Vágólapra másolva!

Az őrült tempójú fejlesztésnek köszönhetően a böngészők néhány hetente érkező újabb és újabb főverziói ritkán szoktak feltűnő fejlesztéseket hozni, de persze idővel összeadódnak bennük az említésre méltó újdonságok. Ennek apropóján a Google nemrég egy blogbejegyzésben azzal állt elő, hogy az elmúlt néhány főverzió felettébb jót tett a Chrome sebességének és megbízhatóságának.

A kép csak illusztráció Forrás: George Milton / Pexels

A vállalat szerint az egyik nagy fejlesztés, hogy a keresőmező használata esetén a Chrome már a gépelés során előtölti a keresési találatokat mutató lapot, amennyiben nagy bizonyossággal sejti, hogy mire fog rákeresni a netező. A prediktív modellnek köszönhetően a korábbinál 4× nagyobb annak a valószínűsége, hogy a keresési találatok fél másodpercen belül megjelennek a böngészőben.

További nagy fejlesztés még, hogy az elmúlt néhány főverzióban sikerült olyan 15%-kal csökkenteni a Chrome memóriahasználatát, ami javarészt az új PartitionAlloc memóriakezelő bevezetésének köszönhető. Emellett egy sok évvel ezelőtt jó ötletnek tűnt gyorsítótárat is kiiktattak az illetékesek, amely szintén hozzájárult a memóriahasználat emelkedéséhez, plusz a leggyakoribb oka volt a böngésző bezárásakor időnként tapasztalt akadozásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről