90 Hz-es OLED panelek jönnek a laptopokba

samsung oled
Jönnek az OLED kijelzők a laptopokba
Vágólapra másolva!
A Samsung szerint vannak olyan jók, mint a 120 Hz-es LCD-k.
Vágólapra másolva!

Több gyártó amolyan felvezető bejelentésekkel melegített be az idei Consumer Electronics Show-ra, köztük a Samsung is előállt pár igen érdekes információval. Az egyik legnagyobb jelentőségű mind közül, hogy a tavasszal megkezdődik a 13,3-16 hüvelykes laptopokba szánt OLED kijelzők tömeggyártása, így a mobilok, tévék és okosórák után hamarosan újabb termékkategóriában terjedhet el a kiváló képminőséget biztosító kijelzőtechnológia.

Jönnek az OLED kijelzők a laptopokba Forrás: Samsung

Most ennek kapcsán kiegészítő bejelentéssel állt elő a Samsung: a kérdéses megjelenítők egy része megszokott 60 helyett 90 Hz frissítési sebességű lesz, azaz másodpercenként 90 képkockát tudnak megjeleníteni. A laptopjukat általános célokra vásárlók számára ez nem különösebben fontos, de például a 60 feletti képkockasebességgel játékokat futtatni kívánó gamerek számára már üdvözlendő.

További érdekesség, hogy a Samsung szerint a rendkívül alacsony válaszidő miatt ezek a kijelzők valójában vannak olyan jók, mint a 120 hertzes LCD-panelek. A tesztje során mindkét típusú kijelzőn egy nagyon gyorsan haladó autót mutató videót játszott le: a 90 Hz-es OLED panelen 0,9 mm, míg a 120 Hz-es LCD-n 1 mm volt a képkockák elmosódásának hossza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!