Végleg bezárt a tévésorozatos ETTV torrentoldal

New anti-piracy law comes into effect in Russia man computer video internet social network HORIZONTAL 2256402 Russia, Novosibirsk. 08/01/2013 An internet user with a laptop watches a movie. Alexandr Kryazhev/RIA Novosti
2256402 Russia, Novosibirsk. 08/01/2013 An internet user with a laptop watches a movie. Alexandr Kryazhev/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Elfogyott a pénz és a türelem, nem finanszírozza tovább az adminisztrátora.
Vágólapra másolva!

Megerősítette az elsősorban tévésorozatokra specializálódott ETTV torrentoldal adminisztrátora, hogy öt év után befejeződött a kalóz webhely pályafutása. A szolgáltatás botjai már hetek óta nem osztottak meg újabb tartalmakat a megszokott trackereken, január második felében pedig maga az ETTV is elérhetetlenné vált, azonban a halálának formális bejelentésére olyan két hetet kellett várni.

A kép csak illusztráció Forrás: RIA Novosti/Alexandr Kryazhev

Az adminisztrátora szerint anyagi okból szűnt meg a kalóz letöltőoldal, a sidekickbob néven futó illető az ETTV tulajdonosának két évvel ezelőtt rejtélyes eltűnése óta javarészt saját zsebből finanszírozta a webhely működését. Időhiány miatt eredetileg sem tervezte, hogy megtartsa felette az irányítást, helyette inkább el kívánta adni egy olyan félnek, amely elkötelezett a működtetése iránt, képes gondját viselni egy közepes forgalmú torrentoldalnak.

Ebből végül nem lett semmi, az év elejével pedig elfogytak sidekickbob erőforrásai, a domaincímek regisztrációjának meghosszabbítására sem tud vagy kíván áldozni, ezzel pedig vége a dalnak. Állítása szerint nehéz döntés volt, hiszen az oldalnak napi 250 ezer lojális látogatója volt, sok feltöltő pedig a kezdetektől fogva napi szinten osztott meg rajta tartalmakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!