Egy éve van hátra az Office 2013 irodai csomagnak

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Lassan el kell gondolkodni az alternatív szoftverre vagy újabb verzióra való átálláson.
Vágólapra másolva!

A többség számára felettébb hosszú élettartamúnak bizonyulhatnak az irodai programcsomagok, a licencelésüket követően ritkán van lehetőség az újabb verzióikra való frissítésnek. Ez az oka annak, hogy az egyszeri összegért való licencelés helyett a Microsoft már 2017 óta előfizetéses üzleti modellben próbálja értékesíteni a saját megoldását: a koncepció hosszabb távon több bevétellel kecsegtet.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

A vállalat most figyelmeztette az Office 2013 irodai csomagját használókat, hogy öt évnyi fősodratú és ugyanennyi kiterjesztett támogatást követően jövő áprilisában nyugdíjba vonul az irodai csomag, utoljára a 2023. április 11-re eső hibajavító kedden érkeznek majd hozzá biztonsági frissítések.

A támogatás megszűnése ellenére a megszokott módon használható marad az Office 2013, pusztán arról van szó, hogy az idő teltével egyre rizikósabbá válik majd a nem ellenőrzött forrásokból származó dokumentumok megnyitása, azok az időközben felfedezett sebezhetőségeket kihasználva rosszindulatú tevékenységekbe bocsátkozhatnak.

A rizikót vállalni nem kívánó felhasználóknak többféle lehetőségük is van, átállhatnak például a LibreOffice-hoz hasonló ingyenes alternatívára, meglicencelhetik az előfizetéses Microsoft 365 (korábban Office 365) csomagot, vagy éppen klasszikus formában is megvehetik a Microsoft Office valamelyik újabb kiadását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!