Megszűnhet a Samsung népszerű mobilcsaládja

samsung galaxy a73 5g
Nagyon úgy tűnik, hogy nem kap közvetlen utódot a Samsung Galaxy A73 5G
Vágólapra másolva!
Közben legalább fény derülhetett a Galaxy S23 bemutatásának napjára.
Vágólapra másolva!

Egyre erősebb a gyanú, hogy jövőre eltér az elmúlt években megszokottól a Samsung okostelefonos portfóliója, jó eséllyel megszűnik a Galaxy A7x termékcsalád. A pletyka alapját az adja, hogy a mai napig az égvilágon semmit sem lehetett hallani a Galaxy A74-ről, miközben a többi sejtett és elvárt modellről már jó ideje folyamatosan érkeznek az információk.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem kap közvetlen utódot a Samsung Galaxy A73 5G Forrás: Samsung

Ha valóban ez lesz a helyzet, akkor a 2023-as évjáratú Galaxy A-széria csúcsmodellje a garantáltan érkező Galaxy A54 lesz, az ennél eggyel drágább készüléknek pedig a legolcsóbb Galaxy S23 bizonyulhat. Ez kérdéseket vet fel a gyártó jövő évi árazási stratégiájával kapcsolatban, hiszen ha arányaiban maradnának az eddig megszokott szinten az árak, akkor gigantikus szakadék lesz a Galaxy A54 és a legolcsóbb Galaxy S23 között, az utóbbi kétszer annyiba kerülhet.

Ekkora hézagot nem szokás hagyni a termékkínálatban, bár a jövőre várható gazdasági körülmények mellett nem biztos, hogy rossz ötlet a Galaxy A7x termékvonal kukázása. Továbbá érdekesség, hogy az aktuális Galaxy A73 5G kevesebb országban vált elérhetővé az előd A72-höz képest, így valójában már idén megkezdődhetett a sorozat kivezetése.

A pletykáknál tartva rögtön két közismert szivárogtató szerint is február elsején mutatkozhat be a Galaxy S23 termékcsalád, bár a készülékek tényleges elérhetővé válása csak a hónap későbbi részében várható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!