Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezt a kütyüt minden nap le kell vizelni

withings u-scan vizeletminta
Csak rá kell akasztani a vécécsésze peremére
Vágólapra másolva!
Rendeltetésszerű használatnak minősül, hozzányúlni csak ritkán szükséges.
Vágólapra másolva!

Az elektronikai eszközök levizelése jellemzően nem javasolt, azonban a Withings kütyügyártó által a CES-en bemutatott U-Scan esetében abszolút elengedhetetlen a működéshez. A vécécsészébe helyezendő eszköz a reprodukciós és metabolikus egészségről hivatott információkat szolgáltatni, méghozzá a vizeletminta elemzésével, egy szimpla házi labornak titulálható az eszköz.

Csak rá kell akasztani a vécécsésze peremére Forrás: Withings

Az USB-C segítségével tölthető, az eredményeket pedig mobilappban megjelenítő U-Scan cserélhető kártyát használ a tesztek elvégzéséhez. A kártyában száz tesztelésre elég műszaki tartalom található, így napi egy tesztelés esetén körülbelül háromhavonta kell cserélni. Sajnos az eszközt csak a háztartás egyetlen lakója használhatja a vizeletmintájának elemzésére, a problémák elkerülése érdekében a kütyü radarral elemzi a detektált vizeletsugár röptét, hogy a megfelelő személy adja-e éppen a mintát.

Első körben a U-Scanhez kétféle kártya lesz kapható. A nőknek szánt Cycle Sync a reprodukciós ciklusról ad információt, a luteinizáló hormon mennyiségét, a pH-értéket, továbbá a hidratációt méri, hogy kövesse a menstruációs ciklust és a peteérési időablakot. A férfiak által is használható Nutri Balance kártya a metabolikus egészségről hivatott információkat szolgáltatni, a pH-érték és a hidratáció mellett a C-vitamin és a ketonok mennyiségét méri, az utóbbiak zsírégetés során keletkező vegyületek.

A mobilappjában megjelenő mérési eredményekhez természetesen jár magyarázat, továbbá szükség esetén az alkalmazás ajánlásokat is tesz az egészség javítása érdekében.

Európában a második negyedévben kerül majd piacra a U-Scan, egy darab kártyával együtt 499,95 euró lesz az ajánlott fogyasztói ára, a cserekártyák költsége nem világos.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről