Keményen üldözi a garázda tiniket a gyorsétterem

mcdonalds wrexham
A wrexhami McDonald’s vált a bandázó és randalírozó fiatalok gyülekezési helyévé
Vágólapra másolva!
Pszichológia hadviseléssel állja útját a bandatagok összeverődésének.
Vágólapra másolva!

Egyre súlyosbodik a vagyon elleni és erőszakos bűncselekményeket elkövető fiatalok aktivitása az egyesült királyságbeli Wrexham városában, az elmúlt hónapokban többször is előfordult, hogy a tinik 20-30 fős csoportokba verődve törtek-zúztak és verekedtek a közterületeken.

A wrexhami McDonald’s vált a bandázó és randalírozó fiatalok közkedvelt gyülekezési helyévé Forrás: Google Street View

A 61 ezer fős város egyik nyomozója szerint számos elkövetőt őrizetbe vettek vagy hazavittek az elmúlt időszakban, azonban érzése szerint ez nem lesz elég a jövőbeli incidensek csírájában való elfojtására. A probléma megoldásához most a bandázó fiatalok által gyakran látogatott McDonald's is próbál hozzájárulni: délután 5 óra után többek közt Beethoven által komponált komolyzenét játszik a gyorsétteremben, továbbá veszélyt szimatolva még a wifit is lekapcsolják a dolgozók.

A brit illetékesek reményei szerint a súlyos pszichológiai hadviseléssel megakadályozható lesz, hogy a problémás fiatalok összeverődjenek az étteremben, majd kollektíven káoszt és anarchiát szabadítsanak Wrexhamre. Sajnos nem világos, hogy mi akadályozza őket az egyéb vendéglátóipari egységeken belüli vagy kívüli gyülekezésben, egy ekkora városban jó eséllyel akadnak más, erre alkalmas helyek is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!