A Samsung iPhone-kijelzők miatt pereli kínai riválisát

iPhone 12
Vágólapra másolva!
Az iPhone-kijelzőkkel kapcsolatos szabadalomsértés miatt támadta meg a Samsung a rivális BOE-t.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai Samsung Display pert indított a kínai rivális BOE Technology ellen, azzal a váddal, hogy öt olyan szabadalmat sért a cég, amelyet a vállalat többek között az Apple iPhone 12-nél is alkalmazott.

A Samsung Texasban nyújtotta be kártérítési igényét, továbbá kéri a bíróságot, hogy fékezze be az érintett kijelzők importját és értékesítését.

iPhone 12 Forrás: bgr

Az OLED-piacon továbbra is a Samsung Display a legnagyobb, de a BOE egyre közelebb kerül, megelőzve az LG Displayt. A Samsung azt állítja, a szabadalomsértés miatt visszafordíthatatlan károkat szenved. Decemberben egyébként több céget is azért pereltek az USA-ban, mert OLED-kijelzőket adnak el csereképernyőként mobilokhoz, szabadalmakat sértve. A Samsung pedig keresi a módját, hogyan kompenzálhatnák a szellemi tulajdona használatáért egy egyre kiélezettebb OLED-versenyben. Nagy felháborodást keltett továbbá, amikor bíróság elé állítottak egy korábbi Samsung-vezetőt, mert a vád szerint cégtitkokat lopott, hogy egy kínai chipgyár lemásolja a Samsung megoldásait.