Búcsúznak a régi Nintendók netes szolgáltatásai

konzolvásárlás 2014 wii u
Customers play with Nintendo's videogame console Wii U at an electronics shop in Tokyo on July 30, 2014. Japanese videogame giant Nintendo posted a 97 million USD quarterly net loss, with higher costs tied to sales of its Wii U console digging into its bottom line while sales weakened. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Tisztázta a vállalat, hogy mi lesz a gépekre digitálisan megvett játékok sorsa.
Vágólapra másolva!

Újabb lépéssel kerültek közelebb a teljesen idejét múlttá váláshoz a Nintendo Wii U és a Nintendo 3DS játékkonzolok, az eShop digitális áruházaik idén márciusban megtörtént lekapcsolását követően hamarosan az online szolgáltatásaik is búcsúznak.

Óriási bukás lett a 2014-ben piacra került Wii U Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A Nintendo tájékoztatása alapján ez javarészt annyit tesz a gyakorlatban, hogy 2024 áprilisától kezdve nem működnek majd többé a játékok online többjátékos módjai, csak offline és egyjátékos módban futó címekkel tudnak majd szórakozni a Wii U és a 3DS gépekkel rendelkezők.

Viszont nagyon fontos jó hír, hogy az eShopban korábban digitálisan megvásárolt játékok továbbra is letölthetőek maradnak, a gamerek nem veszítik el a játékkonzolokra ilyen módon megvett termékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!