Vírusos játékok érkeztek a Steamen keresztül

valve steam deck kézikonzol játékkonzol linux
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Támadók fértek hozzá a fejlesztők fiókjaihoz, kártevővel látták el a termékeiket.
Vágólapra másolva!

Súlyos biztonsági incidensről számolt be a vezető digitális számítógépes játékboltot üzemeltető Valve, állítása szerint a közelmúltban feltűnően fokozódtak és kifinomultabbá váltak a Steamen játékokat megjelentető fejlesztők elleni adathalászatos támadások, idővel pedig sikerre is vezettek.

Steam Deck Forrás: Petar Vukobrat / Unsplash

Az elkövetők a játékfejlesztők üzleti felhasználói fiókjaihoz próbálnak hozzáférni, hogy a termékeikhez kiadott frissítéseken keresztül kártevőket juttassanak el a gamerek számítógépeire. Mostanra megtörtént az első sikeres támadás, ennek során száz gamer számítógépeire töltődtek le a játékok kártevővel ellátott verziói, az érintetteket a biztonsági incidens lefülelését követően e-mailben már értesítette a Valve.

A helyzet miatt 2023. október 24-től új biztonsági intézkedést vezet be a Steam, a fejlesztőknek SMS-ben kapott kétlépcsős kóddal kell igazolniuk magukat, mielőtt frissítést tudnának elérhetővé tenni a játékok alapértelmezett kiadási ágában. Ez az a kiadási csatorna, amelynek a frissítéseit alapértelmezett beállítások mellett automatikusan letölti és telepíti a Steam kliensprogram.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!