Felmentették a férfit, aki hasba lőtt egy youtubert

tanner cook alan colie youtuber
Tanner Cook túlélte a találatot, a lövöldöző Alan Colie pedig hosszú időre börtönbe kerülhet
Vágólapra másolva!
Hosszas vita után elfogadta az önvédelemmel való védekezését az esküdtszék.
Vágólapra másolva!

Az év elején súlyos incidens történt Virginia állam Dulles területén, az ételfutárként dolgozó, 31 éves Alan Colie rövid összetűzést követően hasba lőtte a primitívnek mondható csínytevésekre szakosodott YouTube-csatornát készítő, 21 éves Tanner Cookot.

Tanner Cook ezúttal nagyon rossz embert próbált megtréfálni Forrás: Jeramy Cook / Loudoun County Sheriff's Office

Cook a rosszul elsült csínytevése során sem bizonyult kifinomultnak, elsőként követni kezdte a kiszállítandó ételt éppen felvevő Colie-t, majd a buta mondatot ismételgető mobilját szinte belenyomta a férfi arcába, erőszakosan olyan 15 centire tartotta a fejétől. Colie háromszor felszólította Cookot a tevékenységének befejezésére, majd fegyvert rántott és hasba lőtte. A kettejük közti közvetlen konfrontáció olyan 30 másodpercig tartott, a fiatalember életét sikerült megmenteni.

A bíróságon Colie ártatlannak vallotta magát és önvédelemre hivatkozott, állítása szerint a 195 centiméter magas Tanner Cook félelemkeltő módon viselkedett. A büntetővádas eljárásban ítélkező esküdtszék órákon át tanácskozott, ám végül sikerült feloldani a véleménykülönbségek miatti patthelyzetet, elfogadták az önvédelmes magyarázatot. Az ügyész fellebbezni kíván, véleménye szerint jogosulatlan volt a fegyverhasználat, teljesen irracionális és aránytalan rálőni valakire azért, mert egy telefont tart az arca közelébe.

Alan Colie letartóztatásban maradt, az esküdtszék még nem döntött több másik lőfegyverrel való visszaéléssel kapcsolatos vádpont kapcsán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!