Olcsó Teslákat gyártanának Németországban

Tesla Motors CEO Elon Musk reveals the Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event in Hawthorne, California :rel:d:bm:GF10000079519
Tesla Motors CEO Elon Musk reveals the Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon
Vágólapra másolva!
Tömeges terjesztésre törne a Tesla, miután egy névtelen forrás kiszivárogtatta, hamarosan megoldást találnak az olcsó, tízmillió forint alatti a gépjármű gyártására Elon Muskék.
Vágólapra másolva!

Küszöbön áll a 25 000 eurós (9,46 millió forint) autó építésének kezdete a Tesla Berlin melletti gyárában – közölte a Reuters.

Elon Musk autógyártó vállalata évek óta arról beszél, hogy egy olcsóbb elektromos autót gyártana. Viszont az infláció és az elektromos autók iránti hatalmas kereslet az árak emelkedését okozza.

Korábban a Tesla már jelezte, hogy egy olcsó elektromos autót dobna piacra, ami akár 2023-ban meg is jelenhet. A cég folyamatosan fejleszt: a Tesla Model 3 is nemrég újult meg.

Elon Musk. Forrás: REUTERS/Patrick T. Fallon

Musk a hétvégén meglátogatta a Berlin melletti Gruenheide-i üzemet, miután részt vett egy angliai mesterséges intelligencia csúcstalálkozón – amelyen egyébként az autonóm algoritmusok lehetséges veszélyéről volt szó.

Megköszönte az üzem dolgozóinak kemény munkáját, s ugyanezen a megbeszélésen tájékoztatta a dolgozókat a 25 000 eurós jármű megépítésének konkrét terveiről is.

Musk már 2022-ben azt mondta, hogy még nem sajátították el a megfelelő technológiát a gyártáshoz, ezért elvetették az olcsó Teslák gyártásának tervét.

A berlini látogatás kapcsán kiszivárgott információk szerint az autógyártó egy olyan újítás felé közeledik, amely lehetővé tenné, hogy az elektromos jármű szinte teljes alvázát fröccsöntéssel egy darabban öntsék, ami áttörést jelentene a gyártási folyamat felgyorsításában és csökkenti a költségeket.