Lecsaptak a PlayStation Portalra a skalpolók

sony playstation portal ps5
Önmagában nem képes játékokat futtatni a PlayStation Portal
Vágólapra másolva!
Emelt áron próbálják továbbadni az internetes piactereken a nyerészkedők.
Vágólapra másolva!

A piacra dobását követően olyan két évig hiány volt a PlayStation 5-ből, az óriási igény és a koronavírusos felfordulás miatt a Sony nem volt képes eleget gyártani az új konzoljából. A lehetőséget meglátott nyerészkedők már csak feltették a pontot az i-re, agresszíven próbáltak lecsapni a szűkös készletekre, hogy aztán jelentős nyereséggel adják tovább a türelmetlen gamereknek a terméket.

Önmagában nem képes játékokat futtatni a PlayStation Portal, csak egy kijelzős kontroller Forrás: Sony

Most egyes nyerészkedők ugyanezzel próbálkoznak a PlayStation Portal kapcsán, a kijelzős kontrollerre át lehet streamelni wifin a PlayStation 5-ön futó játékok képét és hangját. Ugyanez már évek óta megvalósítható a PS Remote Play (Távoli játék) funkción keresztül is, ezzel mobilra vagy táblagépre küldhető a játékkonzol képe és hangja, de a Sony ettől függetlenül a Portal elkészítése mellett döntött.

A PlayStation Portal forgalmazása a múlt hét végén kezdődött meg a legfontosabb piacokon, hétfőre pedig az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is elfogyott belőle a kezdeti készlet. Mindeközben rögtön feltűntek az online piactereken a nyerészkedők, a briteknél 200 font ajánlott fogyasztói árú terméket hírünk írásakor 220-290 font között próbálták értékesíteni.

Hazánkban várhatóan január közepén kerül piacra a PlayStation Portal, bruttó 90 ezer forint környéki ajánlott áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!