Youtubereknek szánja a legújabb kameráját a Sony

sony zv-e1 youtuber videókamera
Youtuberek számára hasznos kiegészítők is vásárolhatóak lesznek a Sony ZV-1E kamerához
Vágólapra másolva!
Jobb felvételek készíthetőek vele, csökkenhet a videószerkesztéssel töltött időt.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a legújabb youtubereknek készült kameráját a Sony, a vállalat szerint a ZV-E1 fejlesztésekor specifikusan az olyan funkciókra fókuszáltak a mérnökök, amelyek érdemben javíthatnak a youtuberek által készített videók minőségén, továbbá csökkenthetik a szerkesztésükre fordított időt.

Youtuberek számára hasznos kiegészítők is vásárolhatóak lesznek a Sony ZV-1E kamerához Forrás: Sony

Az újdonságok közül kiemelhető az Auto framing, ezt aktiválva az érintőkijelzőn kiválasztott személy vagy tárgy mindig a kép közepén lesz látható, a trükkhöz körbevágja a szenzorból érkező képkockákat a kamera. Ehhez nagyon hasonló a Frame stabilizer, amely séta közben rögzített személyt próbál a kép közepén tartani, virtuális gimbalnak mondható.

Szintén hasznosnak tűnik a többszemélyes arcfelismerés, ezt aktiválva a kamera próbál mindenkit fókuszban tartani, ha felvétel közben lép be valaki a látótérbe. A gyártó szerint a háttérelmosási effekt is sokat javult, jobban kiemeli a lencse előtt lévő személyt a háttérből.

A Sony ZV-E1 állítólag rendkívül jól teljesít rossz fénykörülmények között, a képstabilizációja öttengelyes, a szenzora 12 MP felbontású. A cserélhető Z akkuja egy töltéssel 570 fotó elkészítésére vagy 95 percnyi 4K/60FPS videó rögzítésére képes, bár az említett felbontásban menetenként csak olyan 30 percnyi mozgókép vehető fel a jelentős melegedés miatt.

A sejthetőnek megfelelően a napokban piacra kerülő kamera nem lesz olcsó, önmagában vásárolva 2700 euróba kerül, míg SEL 28-60mm zoom objektívvel együtt 3000 eurót kér érte a Sony.

Átszámítva olyan 1 millió és 1,14 millió forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!