Megkezdte az SMS leváltását a Google Messages

mobilozás sms üzenetküldés texting messaging
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mostantól gyárilag aktív benne a technológia utódjául szolgáló RCS.
Vágólapra másolva!

Két jelentős változtatás általános bevezetését is megkezdte az androidos Messages üzenetküldő alkalmazásában a Google. A Play Áruházból bárki által letölthető szoftver fontosabbik újítása, hogy innentől kezdve gyárilag aktív benne az SMS utódját jelentő RCS üzenetküldési technológia, ezt eddig manuálisan jóváhagyással aktiválhatták a felhasználók.

Az RCS-t nem támogató mobillal rendelkezőkkel SMS-ben történik az üzenetváltás Forrás: Jonas Leupe / Unsplash

A RCS teljes mértékben a chatalkalmazásokban megszokott felhasználói élményt kínálja, azonban az eddigi terjedését erősen gátolta, hogy a mobilszolgáltatóknak támogatniuk kellett. Az SMS utódját lassan vezették be, majd egyes cégek utólag ki is vezették, a helyzetet megelégelve a Google saját infrastruktúrát épített a használatához. Ennek megfelelően a Google Messages appot használóknak lényegtelen, hogy a szolgáltatójuk támogatja-e az RCS üzenetküldést, tudják használni azt.

A Google Messages másik nagy fejlesztése, hogy a két résztvevős társalgásokat követően immáron a csoportos csevegésekben is aktívvá vált a végponttól végpontig tartó titkosítás, így már a Google sem képes beleolvasni az üzenetekbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!