Leleplezi az AirTaggel másokat követőket az Android

apple airtag nyomkövető
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a követőkütyükkel kapcsolatos riasztási funkció általános elérhetővé tétele.
Vágólapra másolva!

A Google idei fejlesztői konferenciájának egyik legnagyobb gyakorlati jelentőséggel bíró bejelentését az jelentette, hogy az androidos mobilok is képessé válnak riasztani az elveszettnek jelölt és velük együtt mozgó Bluetooth követőkütyükről, így lelepleződhetnek a másokat titokban követni próbáló személyek.

Most hullámokban megkezdődött a legalább Android 6.0 rendszerű mobilt igénylő fejlesztés tényleges elérhetővé tétele, a Play-szolgáltatások keretrendszer frissítésén keresztül válik majd elérhetővé a mobilokon. A működésével kapcsolatos opciók és a naplózott adatok a Beállítások alkalmazás Biztonság és vészhelyzetek menüjében lesznek elérhetőek.

A funkció az elvárt módon működik, az elveszett és a mobillal együtt mozgó követőkütyük detektálása esetén idővel értesítést jelenítenek meg az androidos telefonok. Ezt követően a riasztott felhasználók gombnyomásra hangjelzés kiadására tudják bírni a követőkütyüket (erről nem kap értesítést a Bluetooth tracker gazdája), továbbá utasításokat kérhetnek a végleges kikapcsolásuk módjáról.

Első körben a funkció az Apple AirTaget támogatja, azonban a jövőben további alternatív követőeszközökkel is kompatibilissé válik majd a riasztórendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!