Kibertámadás okozott káoszt a gyermekkórházban

I'll always be here for you Affectionate Illness Bed Care Caucasian Child Consoling Daughter Love Support Family Female Little Girls Healthcare And Medicine Hospital Lying Down Mother Patient People Recovery Unwell Visit Hospital Ward Women Worried Childh
Sweet young girl being comforted by her mother while she waits for her surgery
Vágólapra másolva!
Csúsznak az időpontok, vizsgálati eredmények sem érhetőek el az incidens miatt.
Vágólapra másolva!

Újabb kórházat ért súlyos kibertámadás, február elsején a chicagói Lurie Children's Hospital kénytelen volt leállítania a számítógépes rendszereit, a telefonrendszerét, és az internetes szolgáltatásait. Hírünk írásáig az egyesült államokbeli gyermekkórház nem adott részletes tájékoztatást az ügyben, így az sem világos, hogy klasszikus hackertámadásról vagy zsarolóvírusos incidensről van-e szó.

Évente 200 ezer gyermeket lát el a Lurie Children's Forrás: Getty Images/Vetta/Abel Mitja Varela/Kupicoo

A számítógépes rendszerek lekapcsolása miatt káosz tört ki Lurie Children's működésében: csúsznak az előjegyzett vizsgálatok és beavatkozások, muszáj volt érkezési és sürgősségi sorrendben történő működésre átállni, nem érhetőek el az ultrahang- és CT-vizsgálatok eredményei, a recepteket papíron adják ki. A szülőknek a segélyhívó tárcsázását javasolja a kórház, amennyiben azonnali orvosi segítségre szorulnak a gyermekeik.

Az 1882-ben alapított intézmény Illinois állam legnagyobb gyermekkórháza, 360 ággyal és 4000 fős személyzettel rendelkezik. Az 1665 orvosa között hetvenféle szakterület specialistái találhatóak meg, évente 200 ezer gyermeket lát el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!