Kamera és fényképező a Sony új kütyüjében

2005.09.23. 12:31

A Sony Ericsson egy korábbi mobiltelefonjának "kettészelt" formatervét követi a Sony új hibrid eszköze: az M2 típusjelű kütyü egy digitális fényképező és videokamera kombinációja, mely sztereo hanggal együtt, jó minőségben képes mozgófilmet rögzíteni.

Forrás: [origo]Termékinformációk szerint egyformán hangsúlyos szerepet tölt be a DSC-M2 alapfunkciói között a fényképező és a videokamera funkció, melyek között egyetlen gombnyomással lehet váltani. Kijelzőjének flexibilis elforgathatósága lehetőséget ad arra, hogy egyszerűen át lehessen alakítani a készüléket az adott felhasználási területnek leginkább megfelelő formába. A felvételeket a 2,5 collos nagyméretű hibrid LCD-n lehet komponálni, melynek felületi kialakítása az ígéretek szerint alig okoz tükröződéseket.

Forrás: [origo]Az új kütyü különleges alumínium házába épített 5 megapixeles SuperHAD CCD képérzékelő, és a hozzá kapcsolódó képfeldolgozó rendszer alkalmas arra, hogy egyaránt megfelelő minőségben és sebességgel rögzítsen képeket, videókat. Az elmentett mozgóképeket az M2 a MPEG4 tömörítéssel, sztereo hanggal együtt tárolja Memory Stick Pro Duo memóriakártyán. Az elkészített filmeket, fotókat a beépített diavetítő funkció segítségével különleges effektekkel és aláfestő zenével lehet lejátszani, melyek hangulata a felvételek témájához igazítható. Az univerzális feladatok ellátásával megbízott M2 egy 3-szoros optikai zoomos, jó minőségű Carl Zeiss Vario-Tessar objektívet kapott. A Sony mérnökei még a csukló természetes tartását is figyelembe vették, amikor az objektívet enyhén döntve építették be. A filmkészítéshez folyamatos energiaellátásra is szükség van, melyről a gép InfoLithium akkumulátora gondoskodik. Ez akár 50 perces folyamatos mozgókép-felvételhez is elegendő feszültséget szolgáltat.

Az M1-es típussal ellentétben, melyet Európában nem forgalmaznak az Cyber-shot M2 itthon is megvásárolható lesz 2005 novemberétől, azonban ára egyelőre nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK