A Sony is Wi-Fi-vel hódítana játékosokat

2005.10.10. 15:13

A japán cég Tokió belvárosában állította fel első, szabadon használható drót nélküli internet-elérési pontját, amelyeken keresztül játékokat lehet letölteni a PSP-játékkonzolra.

Az első hotspotot október 8-án üzemelte be a cég a japán főváros Ginza negyedében, és ígérete szerint ezt hamarosan további elérési pontok követik majd a szigetországban. A Sony vezeték nélküli hálózatának elsődleges célja a hordozható PSP-játékgépre kiadott új játékok népszerűsítése: cég a hordozható játékgéphez kapható legújabb szoftverek demóváltozatait teszi közzé a Wi-Fi-s hálózaton.

A Playstation Portable ugyanis alapból képes vezeték nélküli hálózatokra, vagy egy másik zsebkonzolhoz. Több játékos Wi-Fi-n keresztül akkor is játszani tud egy programmal, ha az adott játékkal csak egyikük rendelkezik. A hotspotról való szoftverletöltést először egy tokiói videojáték-kiállításon mutatta be a cég, és a lehetőség rendkívül nagy érdeklődést keltett a felhasználók körében.

Ugyan a Sony egyelőre nem közölt további részleteket a hotspot-hálózat bővítésének terveiről, valószínű, hogy csatlakozik a Nintentdóhoz, amely Japán után már az Egyesült Államok nagyvárosaiban is megkezdte saját drót nélküli hálózatának telepítését. A hordozható játékkonzolok gyártói az internetszolgáltatókhoz hasonlóan igyekeznek kiaknázni a mobil hálózatokban rejlő lehetőséget, mivel így könnyen eljuttathatják a felhasználókhoz legújabb szoftvereiket, és saját hálózatukhoz köthetik az online játékosok közösségét is.

Európa az utolsó

A Sony PSP-t emellett akár webböngészéshez is használhatják a játékosok, ha egy nyilvános hotspoton keresztül csatlakoznak az internetre, mivel a játékgépen webböngészőt is lehet futtatni. Az elemzők azonban bizonyosak abban, hogy az újfajta netelérést az európai játékgép-tulajdonosok használhatják majd ki utolsóként, mivel ezeket a hálózatokat először Japánban és az Egyesült Államokban építik ki a konzolgyártók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK