Nyáron érkezik az új PlayStation 3

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a Sony száz dollárral csökkenti új generációs játékgépe árát, ugyanakkor a cég egy, az eredetinél is drágább változat piacra dobását tervezi a PS3-ból.
Vágólapra másolva!

A hétfőn életbe lépő árcsökkentést követően a 60 gigabájtos merevlemezzel, Blu-ray-lejátszóval felszerelt PlayStation 3 ötszáz dollárba kerül az Egyesült Államokban. A rivális Xbox 360 masina legdrágább, Elite jelzésű verzióját 20 dollárral olcsóbban vihetik haza a vevők, a jóval gyengébb grafikát, ám speciális irányítást biztosító Nintendo Wii-t pedig 250 dollárért lehet megvenni az USA-ban. Mindkét rivális sokkal jobban fogy az amerikai piacon a PS3-nál.

A Sony konzolokkal foglalkozó részlegének vezetője egy interjúban elmondta, az árcsökkentéstől azt várják, hogy a PS3 eladásai legalább a duplájára emelkednek majd. Egy, a Reuters által megkérdezett piacelemző mintegy ötven százalékos eladásnövekedést tart reálisnak.

Augusztusban a Sony egy új, 600 dolláros változatot is piacra fog dobni az Egyesült Államokban: ez mindössze abban tér el a hagyományos típustól, hogy 60 helyett 80 gigabájtos merevlemeze van, és alapból mellékelik hozzá a MotorStorm című dakarszimulátort.