Térképpel turbózza fel a csevegést a Microsoft

Vágólapra másolva!
Egy gyorsüzenő szerű alkalmazásban egyesíti a Microsoft a bennünket érintő eseményeket, legyenek azok lakóhelyünket érintő természeti katasztrófák, elmaradó focimeccs, vagy rég látott ismerősünk bejelentkezése kedvenc közösségi weboldalunkra.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Microsoft új, béta verziós szoftvere, a Vine leginkább a Messenger, a Maps és a Twitter hibridjének tekinthető: térképi információk alapján a közelben zajló eseményekről, hírekről értesíti a felhasználót.

Tammy Savage, a Microsoft webes kisérleti laboratóriumának vezetője elmondta, a Vine elkészítésére a Katrina hurrikánt követő kommunikációs káosz inspirálta a csapatot. Fogalmazása szerint egy olyan rendszert alkottak, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az elérhető információs csatornák mindegyikét használva a lakóhelyünket érintő híreket, illetve ismerőseik, családtagjaik tetszőleges csoportját érhessék el egyszerűen. A szolgáltatás jelenleg csak Egyesült Államok területén érhető el, egyelőre tízezer Seattle környéki bétatesztelő számára. A tervek szerint a következő lépésben egy közép-nyugati falu és egy kis sziget lakosságának bevonásával folytatják majd a rendszer tesztelését.

Mint a szoftvert bemutató videóból kiderül, a Vine-on elérhető tartalmak húszezer hírforrás szemlézéséből állnak össze, a friss híreket a program a lakóhelyet ábrázoló térképen jeleníti meg. A személyes kapcsolatokat egy másik fő panelen keresztül lehet elérni. A felhasználó értesülhet arról, ha a közelben valamilyen esemény történt, illetve arra is lehetőség van, hogy egy kiválasztott személynek, vagy ismerősök egy csoportjának küldjön üzenetet, illetve meg lehet nézni azokat a híreket, beszámolókat is, amelyeket a kontaktot vittel fel a rendszerbe. Az üzenetváltás a Vine-on történhet a szoftveren belül, de a rendszer e-mailben vagy sms-en érkező üzeneteket is le tud kezelni.

A Microsoft közlése szerint a Vine-t nem csak katasztrófahelyzetekben lehet használni, hanem a mindennapi élet során is, mivel segítségével egyszerűbben lehet áttekinteni a lakóhelyet érintő híreket, s mivel az alkalmazás kapcsolódik az ismert közösségi szájtokhoz, az ismerősök tevékenységeit is nyomon lehet követni benne.