Videót is lejátszik a kísérleti Samsung e-papír

Vágólapra másolva!
Videót is lejátszó e-papírt és LCD panelt egyaránt tartalmazó kijelzőt mutatott be a Samsung. Bár a kütyüből még csak prototípus létezik, így az e-könyv-olvasókba egy ideig még biztos nem kerül be az újítás - adta hírül az Übergizmo.
Vágólapra másolva!

A kettős feladat végrehajtására a cég mérnökei egyfajta hibrid kijelzőt alkottak meg. A cholesteric-LCD technológiát használó panel képes dinamikus módban üzemelni, ekkor alkalmas filmek lejátszására, és tud memória üzemmódban is dolgozni, ami sokkal takarékosabb. A memória módban működő kijelző csak lapozáskor igényel áramot, így több ezer oldalt is elolvashat a felhasználó egy töltéssel.

A Samsung kijelzője 10,2 hüvelykes, azaz akkora mint egy nagyobb netbook képernyője, viszont még csak 320*240 pixeles felbontásra képes. Ke Tehát hibrid képernyőnél egyelőre jobb iPhone-on vagy számítógépen filmet nézni. Színekből is hiány mutatkozi egyelőre, az új kütyü mindössze 64 színt tud megjeleníteni, továbbá válaszideje is igen lassú. A Samsung nem nyilatkozott arról, hogy mik a távlati tervei a technológiával, pedig az egyszerre könyvolvasóként és normál számítógépként is használható eszközök biztos komoly rajongótábort építenének maguk köré.

A Samsung hibrid megoldását valószínűleg meg fogja előzni a piacon az OLPC-hez megtervezett speciális kijelzőjére saját céget építő Mary Lou Jepsen csapata. A Pixel Qi nevű vállalat a Comdex szakkiállításon már bemutatta a saját, vibrálásmentes e-könyv és színes monitor üzemmódban is működethető képernyőit.