Vágólapra másolva!
Franciaországban egy iPhone robbant fel, az Egyesült Államokból pedig több kigyulladó iPod médialejátszóról számoltak be - adta hírül az AFP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az előbbi esetről a hírügynökségnek az iPhone-t használó 18 éves fiú anyja nyilatkozott. A francia Marie-Dominique Kolega elmondása szerint a készülék hirtelen sistergő hangot adott, majd felrobbant, darabjai közvetlenül a fiú arca felé repültek, akinek szerencsére nem sérültek meg a szemei.

Míg robbanó iPhone-ról korábban nem érkeztek híradások, az iPod médialejátszókkal kapcsolatban már számoltak be ehhez hasonló esetekről. A Kiro nevű amerikai hírcsatorna júliusban arról adott hírt, hogy aggasztóan nagy számban történik meg, hogy iPodok hirtelek füstölni kezdenek, kigyulladnak, sérülést okozva használójukban vagy a környezetben. A csatorna arról is beszámolt, hogy az Apple jogászai megpróbálták megakadályozni munkatársait abban, hogy hozzáférjenek a termékkel kapcsolatos dokumentumokhoz a helyi fogyasztóvédelmi szervezetnél. A csatorna szerint a kaliforniai hivatalban összesen nyolcszáz oldalnyi dokumentáció található összesen tizenöt olyan esetről, amelyek során iPodok gyulladtak ki. A tévések értesülései szerint a problémát általában a túlmelegedő lítium-ion akkumulátorok okozták, de szerencsére egyik esetben sem okoztak komoly sérülést az eszközök.